Person­vern

Personvern­erklæring

Denne personvern­erklæringen beskriver hvordan person­opplysninger i Playces blir samlet inn og behandlet.

Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når Playces ber om dine personopplysninger (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan Playces behandler disse opplysningene (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Behandlings­ansvarlig

Vil si den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke hjelpemidler som skal brukes. Behandlingsansvarlig i dette tilfellet er ansvarlig organisasjon eller person for utleieobjekt. Ansvarlig er beskrevet under det aktuelle utleieobjektet.

Data­behandler

Beskriver den som behandler personopplysninger på vegne av behandlingsansvarlige. Databehandler for Playces.no er North Vision AS (org.nr. 918621415 ) ved administrerende direktør. De daglige oppgavene er delegert til produktansvarlig for Playces. Delegeringen omfatter oppgavene, men ikke ansvaret. Ansvarlig utleier har tilgang til persondataene og kan gjøre uttrekk gjennom eksport til fagsystemer for arkivtjenester.

Underleverandør for driftig av Playces er Microsoft. Personopplysninger som samles inn av Playces, lagres på egne servere som driftes av Microsoft. Serverne der informasjonen lagres er lokalisert innen EU-området og er i tråd med gjeldende personvernregler.

Hvordan og hvorfor ber Playces om person­opplysninger?

Når du oppretter en bruker i Playces, blir du bedt om å oppgi opplysninger som deretter blir lagret i løsningen. Ved å bruke Facebook- eller Google-innlogging samtykker du i at Playces kan hente ut personopplysninger som du har registrert på Facebook eller Google (e-postadresse/passord og ev. annen offentlig informasjon avhengig av dine brukerinnstillinger i Facebook/Google). Enkelte utleiere kan kreve at du i tillegg autentiserer deg med BankID for å verifisere hvem du er og din alder.

Playces bruker dine personopplysninger til flere formål. Vi lagrer informasjon for at du blant annet skal kunne;

  • Bruke våre tjenester for å komme i kontakt med potensielle utleiere. Før en utleie skal finne sted må utleier vite hvilken person / organisasjon som ønsker leien.
  • Foreta effektive søk på lokaler.
  • Gjennomføre en booking med nettbetaling.

Din kontaktinformasjon blir delt med utleier av lokaler du ønsker å booke. Ev. bankkonto-opplysninger blir ikke delt.

I tillegg lagrer Playces informasjon for å beregne og rapportere antall brukere og trafikk på nettstedet. Opplysningene lagres i en database slik at vi kan levere våre tjenester optimalt, samt for å kunne kontinuerlig forbedre og utvikle Playces gjennom å forstå hvordan portalen blir brukt. Vi vil aldri selge eller leie ut dine personopplysninger til tredjepart for markedsføringsformål e.l.

Hvilke opplysninger blir lagret i Playces?

For å kunne gjennomføre booking av lokaler trenger Playces disse personopplysningene fra deg:

  • Navn, e-postadresse, fødselsdato, adresse, profilbilde (valgfritt).
  • Bankkontonummer (dersom du ønsker å gjennomføre nettbetaling av bookingen).

Informasjonskapsler (cookies) og annet innhold som lagres lokalt:

  • __stripe_mid (session cookie for Stripe)
  • __stripe_sid (session cookie for Stripe)
  • __localsession (midlertidig booking-id mens du legger inn tider og tjenester)

Google Analytics brukes for å måle bruken av Playces. Her anonymiseres IP-adresser og annen informasjon som kan knyttes til din brukerprofil. Dette er derfor ikke relevant for dine persondata.

Hvor lenge lagres opplysninger i Playces?

Opplysninger om dine reservasjoner lagres i systemet opp til ett år etter at en booking har funnet sted. Personopplysninger lagres til du velger å slette dem.

Rett til innsyn

Som innlogget bruker kan du til enhver tid se de opplysningene som er lagret om deg i Playces.

Data­portabilitet

Du har rett til dataportabilitet, dvs. kunne hente ut dine data i et maskinlesbart format fra Playces. Dette kan gjøres ved å laste ned et excel-dokument med din transaksjonshistorikk fra Innstillinger >Min konto og > Eksporter dine transaksjoner.

Samtykke og mulighet for retting eller sletting av person­opplysninger

Ved å lese og akseptere denne informasjonen, gir du ditt samtykke til at dine personopplysninger blir lagret og behandlet som beskrevet i denne personvernerklæringen. Dersom du ikke godkjenner bruk av personopplysninger i Playces, kan du dessverre ikke booke lokaler direkte i løsningen. Uten å registrere en bruker, kan du kun søke opp aktuelle lokaler og sjekke tilgjengelighet, men ikke booke. Du kan selv rette personopplysninger dersom du oppdager feil. Dette gjør du i Innstillinger > Min konto. Du har mulighet til å trekke tilbake ditt samtykke til enhver tid. Dette medfører sletting av din konto og dine opplysninger i Playces. Du kan også slette bookinger du har gjennomført, da slettes all informasjon du har registrert om denne bookingen. Dersom du ønsker å slette din brukerprofil, kan dette gjøres ved å gå til Innstillinger > Min konto og > Slett denne kontoen.